Alliander doet mee aan webinar MijnABP

Bij Alliander vinden we het heel belangrijk dat alle medewerkers weten waar ze later aan toe zijn. En daarom ondernemen we verschillende activiteiten om pensioenbewustzijn te vergroten

Zoals: de pilot voor pensioenpod, communicatie via mailings, intranet en deelname aan het webinar ‘Aan de slag met MijnABP’.

Toen onze collega Wouter Koks benaderd werd voor deelname aan een webinar over mijnABP, vonden we dat meteen een goede aanleiding om dit webinar intern te promoten. In het webinar worden de mogelijkheden die MijnABP biedt goed besproken en we vinden het belangrijk dat al onze werknemers dit goed op het netvlies hebben. Video leent zich in onze ogen in beter dan platte tekst om deze boodschap over te dragen. Doordat alle vragen en antwoorden aan bod komen en omdat er échte mensen in beeld zijn.

Wouter Koks

De deelname van Wouter aan het webinar was een zeer geslaagde keuze. Met 40 jaar dienstverband behoort hij zelf tot de doelgroep. Hij gaat volgend jaar met pensioen en is voorzitter van de ondernemingsraad. Ook ondersteunt hij bij andere initiatieven, zoals de pilot ABP Pensioenpod. Zijn enthousiasme en kennis over het onderwerp maakt hem de perfecte vertegenwoordiger van Alliander.

We hebben 800 werknemers van 60 jaar en ouder via een mailing direct benaderd om live te kijken naar het webinar. Toen het webinar online stond hebben we een bericht op ons intranet geplaatst met een link naar de opname. Dit bericht heeft alle werknemers bereikt. De geluiden rondom de uitzending waren erg goed en er werd positief gereageerd op onze berichtgeving.

In navolging gaan we dit najaar ook een ABP Pensioen Pop-up plaatsen, en we nemen deel aan de workshop Pensioenpod.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht