Gemeente Apeldoorn: actief aan de slag met pensioen

Pensioenstand van ABP - voorlichting op locatie over pensioen

"Pensioen is een kwestie van maatwerk"

Bij de Gemeente Apeldoorn zijn ze sinds vorig jaar actief aan de slag met de vraag: hoe blijf ik arbeidsfit? Hierbij is nadrukkelijk ook aandacht voor de financiële fitheid van medewerkers. Een van de aanjagers op dit punt is Jeanette Oostdijk, strategisch HRM-adviseur. Enthousiast vertelt ze over alle activiteiten die de gemeente ontplooit om werknemers pensioenbewust te maken. “Het hele jaar door besteden we aandacht aan pensioen.”

“Pensioen is steeds meer een kwestie van maatwerk,” zegt Jeannette. “Vroeger werkte je fulltime tot aan je pensioen en wist je precies wat je daarna kreeg. Die zekerheid over de precieze hoogte van je pensioen is er niet meer, dat moet iedereen zich goed realiseren. Maar het aantal mogelijkheden om je pensioen op maat in te richten, is ook veel groter. Een ambtenaar met 40 arbeidsjaren heeft vaak een goed gevulde pensioenpot. Dit biedt bijvoorbeeld ruimte om de laatste arbeidsjaren een dag in de week minder te werken. Werknemers die uitrekenen wat dit aan pensioen kost, zijn vaak positief verrast. Het blijkt vaak prima te kunnen. ‘Zo heb ik het nog niet bekeken’ krijgen we dan te horen.”

Maar hoe krijg je medewerkers pensioenbewust? Jeannette stipt drie activiteiten van de Gemeente Apeldoorn aan.

1. Fit de zomer in: ABP Ultra-Light store

Donderdag 7 juni stond bij de Gemeente Apeldoorn in het teken van ‘Fit de zomer in’. Naast een voedingscoach, fitnessvoorzieningen en de mogelijkheid om je bloeddruk te laten meten, stond die dag ook de ABP Ultra-Light store opgesteld.

“Door het mobiele karakter is de Ultra-Light store natuurlijk perfect voor dit soort dagen. De ABP-informatiestand is een heel handig hulpmiddel om met medewerkers in gesprek te komen over pensioen. We hadden de stand van tevoren op intranet aangekondigd en gezegd dat belangstellenden hun DigiD mee moesten nemen. Een HRM-adviseur kon zo direct met de medewerker aan de slag op MijnABP. Eerder met pensioen? Deeltijdpensioen? Alle keuzemogelijkheden kwamen voorbij.”

2. ABP-spreekuren

Vier keer per jaar organiseert de Gemeente Apeldoorn zogenaamde ABP-spreekuren. Hier krijgen medewerkers persoonlijke pensioenvoorlichting. Van tevoren geven ze hun vraag en persoonlijke gegevens door, zodat de pensioenadviseur van ABP advies op maat kan geven. “Deze spreekuren laten zien dat pensioen steeds meer gaat leven; alle sessies zitten in no time vol.”

3. Pensioenvoorlichting managers en HRM-adviseurs

HRM-adviseurs geven nu al advies over pensioen aan medewerkers, maar we blijven ze bijscholen. We gaan ook managers bijscholen op het gebied van pensioen, zodat ze zelf vragen van medewerkers kunnen beantwoorden. “Het gaat dan om praktische en eenvoudige vragen” zegt Jeannette. “En als een vraag te complex is, dan moeten ze in ieder geval weten wie het antwoord wél  kan geven. Misschien iemand van de salarisadministratie? Een HRM-adviseur of een pensioenadviseur van ABP?  Ook dit zorgt ervoor dat pensioen beter bespreekbaar wordt.”

Zelf aan de slag

Wilt u ook – net als de Gemeente Apeldoorn – actief aan de slag met pensioen en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers? Misschien is de pop up store dan ook iets voor uw organisatie.

 

Interesse in de Pop-up store of de Ultra-Light store?

Reserveer deze hier!

 

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht