Gezamenlijk actieplan Leven Lang Ontwikkelen

Een nieuw actieplan zorgt dat mensen meer invloed krijgen op hun loopbaan en zich kunnen aanpassen aan veranderingen op de arbeidsmarkt.

Nederland doet het goed op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Maar het zijn vooral jongeren en hoogopgeleiden die er gebruik van maken. Een actieplan van het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen en uitvoeringsorganisaties gaat hier verder verbetering in geven. Doel van actieplan is dat mensen meer invloed krijgen op hun loopbaan en zich kunnen aanpassen aan veranderingen op de arbeidsmarkt.

Bekijk het hele bericht op rijksoverheid.nl

Duurzame inzetbaarheid en pensioen
Leven Lang Ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid – langer aan het werk blijven. Pensioen kan ook een rol spelen als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Veel werkgevers hebben – mede door het Leven Lang Ontwikkelen – al aandacht voor de mentale en fysieke gezondheid van hun werknemers. Echter, de financiële gezondheid van werknemers wordt niet altijd gezien als voorwaarde om langer door te werken. Toch is het minstens zo belangrijk: wij denken dat wanneer een werknemer financieel fit is, hij langer kan blijven werken. Als pensioenfonds is ABP graag een partner bij thema’s als duurzame inzetbaarheid. We richten ons op de financiële fitheid (of gezondheid) van werknemers. Mentale en fysieke fitheid zijn daarin thema’s die we in de campagne ‘een fit pensioen’ meenemen om het belang van fitheid in het algemeen (langer, gezonder doorwerken) te onderstrepen. Wij hopen dat wij voor werkgevers en werknemers hierin een toegevoegde waarde kunnen bieden.

‘Een fit pensioen’ en de Pop-up store
Voor de campagne zijn de ABP Pensioen Pop-up store en de Ultra-Light store in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er speciale middelen ontwikkeld, zoals de Fit-test en de Keuzehulp ‘Met Pensioen Gaan’. Meer informatie hierover vindt u in de uitleg gebruik Pop-up store.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht