GGD Drenthe kijkt terug op geslaagd pensioeninitiatief

GGD Drenthe kijkt terug op geslaagd pensioeninitiatief

Wij willen als GGD Drenthe het voortouw nemen in het informeren van onze werknemers over hun pensioen, daar hebben wij een verantwoordelijkheid in als werkgever.

Door middel van verschillende informatiebijeenkomsten en het boeken van de Pensioen Pop-up geeft GGD Drenthe alle medewerkers de juiste handvatten om aan de slag te gaan met hun pensioen. De pop-up store is een hele mooie, laagdrempelige, manier om deelnemers kennis te laten maken met MijnABP en hun huidige pensioenstatus.

In samenwerking met Veiligheidsregio Drenthe hebben we de Pensioen Pop-up aangevraagd voor onze gedeelde locatie. De opkomst op maandag en dinsdag was goed. Het blijkt in de praktijk lastig om pensioenen onder de aandacht te brengen, maar samen met onze eigen HRM-afdeling en ABP zijn we hier wel in geslaagd. Onze pensioenvoorlichters vanuit GGD (HRM-afdeling) hebben zich goed ingelezen en voorbereid, ook de aanwezigheid van een ABP accountmanager op locatie maakte het extra waardevol.

Als deelnemer van ABP heb ik zelf ook wel eens op MijnABP ingelogd. Ik vind het een duidelijke omgeving waarin je geen pensioenspecialist hoeft te zijn om alle relevante informatie te krijgen. Alhoewel mijn eigen pensioen nog ver weg is, heb ik mede door mijn bezoek aan de pop-up een goed beeld gekregen over de huidige status van mijn pensioen.

Voor onze volgende actie zijn we naar de mogelijkheden aan het kijken om een ABP-pensioenadviseur te boeken, voor nog persoonlijker en meer inhoudelijk advies.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht