Nieuw in MijnABP: Helder Overzicht & Inzicht

ABP is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit: Helder Overzicht & Inzicht. Hiermee krijgen deelnemers inzicht in hun financiële balans op de verwachte AOW-leeftijd.

Op basis van wat wij al van de deelnemer weten, berekenen we de verwachte inkomsten en uitgaven (bijvoorbeeld voor huisvesting, zorgkosten en verzekeringen). Eventuele andere inkomsten voor later zoals andere pensioenen, lijfrentes of spaargelden, kan de deelnemer zelf eenvoudig toevoegen. Helder Overzicht & Inzicht helpt deelnemers een integraal inzicht te krijgen in het inkomen voor later.

35.000 deelnemers krijgen nu al toegang

Helder Overzicht & Inzicht is nog niet beschikbaar voor alle deelnemers. Zo’n 35.000 deelnemers ontvangen begin volgende week een e-mail met het verzoek Helder Overzicht & Inzicht uit te proberen tijdens een pilotperiode. Hun ervaringen en opmerkingen gebruiken we om deze functionaliteit verder te verbeteren. Afhankelijk van deze pilot krijgen de overige deelnemers later dit jaar stapsgewijs toegang.

Krijgt u vragen van werknemers over Helder Overzicht & Inzicht?

Het is mogelijk dat enkele van uw werknemers komende week ook toegang krijgen tot Helder Overzicht & Inzicht. Verwijs ze bij vragen dan door naar de klantenservice. Zij kunnen uw werknemers verder helpen. Later dit jaar volgt er voor werkgevers ook meer informatie over Helder Overzicht & Inzicht.

Verschil persoonlijke pensioenpot en Helder Overzicht & Inzicht

Sinds vorig jaar hebben deelnemers toegang tot de persoonlijke pensioenpot in MijnABP. Hierin zien deelnemers hoeveel geld zij zelf inleggen voor hun pensioen, hoeveel de werkgever inlegt en hoeveel rendement ABP voor hen behaalt.

Helder Overzicht & Inzicht laat de deelnemer zien hoe zijn inkomsten en uitgaven er later per maand uitzien. Daarnaast kan de deelnemer het effect van verschillende scenario’s in beeld brengen:

  1. Meer of minder werken
  2. Eerder stoppen
  3. Sabbatical nemen

Bovendien ziet een deelnemer wat het verwachte effect is van sparen, beleggen en/of het aanpassen van de uitgaven. Op deze manier biedt ABP zijn deelnemers handelingsperspectief.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Reacties (2)

Essent
Graag zou ik toegevoegd worden aan de pilotgroep van 35000 deelnemers voor Helder Overzicht en inzicht. . Ik heb veel kennis en ervaring op het gebeid van salarissen, pensioenen, fiscaliteit sociale verzekeringen en financiële planning. Ik zou jullie graag feedback willen geven voor verdere productontwikkeling.

Mvg.,
Edwin van Duren
Adviseur Compensation & Benefits Essent Nv

ABP Pensioenfonds
Beste Edwin,

Dank voor jouw interesse in Helder Overzicht & Inzicht en het verzoek om mee te willen doen aan de pilot. Op dit moment kunnen we je niet meer toevoegen aan de pilotgroep. Afhankelijk van de resultaten van de pilot krijgen overige deelnemers later dit jaar stapsgewijs toegang. Daarover houden we je via de nieuwsbrief op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
ABP