Op 9, 10 en 11 april stond de ABP Pop-up store bij de provincie Utrecht.

Persoonlijke pensioenvoorlichting door ABP

Met de Pop-up store hebben we ‘pensioen’ echt zichtbaar gemaakt.

Pensioen is hartstikke belangrijk, maar helaas bleken veel medewerkers van de provincie Utrecht niet goed bekend te zijn met dit onderwerp. Tijd om pensioen breed onder de aandacht te brengen bij het personeel. Onder grote belangstelling werd daarom op 9 april de ABP Pop-up store geopend door de Commissaris van de Koning in Utrecht. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het plannen van je pensioen.”

Vorig jaar vroegen we aan werknemers van 55 jaar en ouder: hoe bekend bent u met de regelingen waarmee u zelf vorm kunt geven aan uw pensioen? Denk aan ‘vroegpensioen’, ‘seniorendagen’ en ‘deeltijdpensioen‘. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden als iemand eerder wil stoppen met werken; en wat als iemand op enig moment liever deeltijds werkt? Veel medewerkers weten niet wat ze dan zelf kunnen doen. 

Dit was voor ons aanleiding om het onderwerp ‘pensioen’ breed bij het provinciepersoneel onder de aandacht te brengen – en de ABP Pop-up store bleek in dit kader een doeltreffend hulpmiddel te zijn.

De ABP Pop-up store maakt pensioen zichtbaar

De Pop-up store was voor ons een mooie manier om ‘pensioen’ echt zichtbaar te maken. Op 9, 10 en 11 april stond hier een niet te missen stand van ABP in de hal, goed gevuld met informatiemateriaal, lekkere koffie en een gastvrije host.

Iedereen, van jong tot oud, kon hier terecht met vragen over zijn of haar pensioen. Deze vragen werden beantwoord door de zogenaamde ‘levensfaseambassadeurs’ van de provincie Utrecht. Deze ambassadeurs zijn binnen de Provincie hét aanspreekpunt als ’t gaat om pensioen. “Soms komen medewerkers langs met concrete vragen”, zegt Jenny van den Heuvel, een van de levensfaseambassadeurs “maar het kan ook zijn dat ze het prettig vinden om even samen door MijnABP te lopen. Dan zien ze hoe het werkt en is de drempel lager om er thuis mee aan de slag te gaan.”

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen

De Pop-up store werd op maandag 9 april onder zeer grote belangstelling geopend door de Commissaris van de Koning in Utrecht: Willibrord van Beek. Hij drukte de 140 aanwezigen op het hart dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het plannen van je pensioen. Een boodschap waarmee we het natuurlijk van harte eens zijn. Er zaten overigens niet alleen werknemers van de provincie Utrecht in de zaal, maar ook van ander organisaties die gehuisvest zijn in het Huis voor de Provincie. Het laat maar zien dat ‘pensioen’ steeds meer gaat leven!

We gaan door

We gaan natuurlijk gewoon door met het interesseren van ons personeel voor pensioen. De komende tijd besteden we extra aandacht aan de jongere medewerkers.

Ook interesse in de Pop-up store?

Reserveer deze hier!

 

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht