Pensioenambassadeurs bij de Nationale Politie

De eenheid Den Haag van de Nationale Politie brengt pensioen actief onder de aandacht van medewerkers door de inzet van zogenaamde Pensioenambassadeurs.

Deze medewerkers worden na een opleiding ingezet om collega’s te informeren over de keuzes rondom hun pensioen.

In de eenheid Den Haag van de Nationale Politie (6.325 medewerkers) wordt actief het onderwerp pensioen onder de aandacht van de medewerkers gebracht. Na een tweedaagse opleiding zijn 15 collega’s ingezet als pensioenambassadeur onder het motto ‘collega helpt collega’. De pensioenambassadeurs nemen hun collega’s mee in ‘MijnABP.nl’.

De pensioenambassadeur legt in een gesprek uit welke keuzemogelijkheden er zijn. Dit gebeurt aan de hand van de pensioengegevens van de betreffende medewerker in MijnABP.nl. Het directe effect is dat onze medewerkers daadwerkelijk inloggen op MijnABP.nl. Al doende verkennen ze hun keuzemogelijkheden. De medewerker wordt zich zo bewust van zijn pensioensituatie.

De opleiding pensioenambassadeur is op verzoek van de leiding van de eenheid tot stand gekomen en is verzorgd door medewerkers van de afdeling HRM in samenwerking met het ABP. De reacties van medewerkers zijn ronduit positief. Je krijgt hulp van een collega uit de eigen eenheid en dat voelt vertrouwd. Er wordt geen drempel ervaren. Je krijgt direct antwoord op praktische vragen van een collega die het bedrijf en de belangrijkste aspecten van de pensioenregeling kent. Door de voorlichting over de keuzemogelijkheden, waarvan het effect in netto-inkomen direct zichtbaar is in MijnABP.nl, krijgt de collega inzicht in zijn situatie en handelingsperspectief. Hij wordt zich bewust dat hij het stuur in eigen hand heeft. Andere eenheden binnen de politieorganisatie hebben al belangstelling getoond. De mogelijkheden worden verkend om het plan verder uit te rollen.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Reacties (1)

Emiel de Vos
complimenten voor deze aanpak!