Pensioenbijeenkomst Jong Gelderland

Op donderdag 3 november 2016 organiseerde Jong Gelderland in samenwerking met ABP een bijeenkomst over het pensioen.

Het pensioen: een ver-van-mijn-bed show voor jonge ambtenaren?

Wie kent ze niet? De collega’s die na jaren trouwe dienst op het punt staan om hun organisatie te verlaten en heel druk bezig zijn met hun pensioen. Hoeveel houden ze precies over per maand en op welke dag moeten ze stoppen om dit bedrag zo hoog mogelijk te laten zijn? Het lijkt logisch dat de jonge ambtenaar van nu nog niet met zijn pensioen bezig is. Je pensioen is immers is iets voor later, daar hoeven ze zich nog niet druk om te maken? Toch…?

Op donderdag 3 november 2016 organiseerde Jong Gelderland in samenwerking met ABP een bijeenkomst over het pensioen. Dat dit een onderwerp is dat niet alleen bij de oudere, maar ook bij de jongere ambtenaar leven bleek uit de grote opkomst. Er waren ruim 30 jonge collega’s aanwezig om met Peter Hardy van het ABP in discussie te gaan over sparen, het pensioen, de AOW en financiën. Het bleek dat de meeste deelnemers nu al bezig zijn met financiën en sparen, maar dat er veel vragen leven over zaken als korting op pensioen en de toekomst van de AOW.

Peter lichte toe dat de mogelijkheden om extra geld te sparen voor in het pensioenpotje niet meer zo groot zijn als ze ooit waren. Dit, in combinatie met het feit dat het niet zeker is of er over 30 jaar nog AOW bestaat en hoe hoog die zal zijn, zorgt ervoor dat het nu al slim is om na te denken over wat je later precies wil en daar mogelijk zelf via een spaarrekening of beleggingen op moet zijn voorbereid. Een handig hulpmiddel hierbij is mijn.abp.nl. Via deze site kun je precies zien hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd, maar hier is ook een pensioenplanner aanwezig waar je verschillende scenario’s kunt doorrekenen.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht