Pensioenlunch voor jongeren

Gemeente Nijmegen organiseerde een pensioenlunch om het pensioenbewustzijn bij jongeren te vergroten

Op woensdag 5 april organiseerde AMBT, de jongerenvereniging van Gemeente Nijmegen, samen met afdeling P&O een lunchbijeenkomst over pensioenen. Daarbij waren 2 vertegenwoordigers van APG aanwezig om het gesprek over pensioen te leiden.

Pensioen: nu al belangrijk?

In de bijeenkomst werd aan de hand van levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld de aankoop van een huis of samenwonen) bewustwording gecreëerd over welk effect dit heeft voor de opbouw van pensioen en welke pensioenproducten daarbij belangrijk voor je zijn. Het heeft bij mij in ieder geval een aanzet gegeven om wat meer na te denken over de toekomst.

Hoe willen jongeren geïnformeerd worden over pensioen?

Ook werd er gesproken over welke informatie jongeren graag zouden willen hebben met betrekking tot pensioenen. Hieruit bleek dat zij vooral geïnteresseerd zijn in informatie over wat zij nú kunnen doen: aan welke knoppen kunnen we nu draaien? En welke invloed heeft dat dan op onze pensioen(opbouw) later? Dat stuk informatievoorziening wordt nu nog gemist. Ook mag deze informatievoorziening wat persoonlijker, waardoor je kunt aangeven welke informatie je wanneer, en op wat voor manier, wilt ontvangen. Deze uitkomsten nemen de vertegenwoordigers mee bij de ontwikkeling van nieuwe communicatiemiddelen.

Voor AMBT was deze bijeenkomst een goede opmars naar de Pop-up store bij gemeente Nijmegen in september. Hopelijk kunnen we dan nog meer leren over ons eigen pensioen en MijnABP.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht