Pensioenvoorlichting in Best

Pensioenvoorlichting-voor-40-personen

Bij de gemeente Best werd gesproken over het stimuleren van minder werken onder oudere werknemers.

Bij een intern overleg van de gemeente Best werd gesproken over het stimuleren van minder werken onder oudere werknemers. Vragen die dan op komen zijn: ‘hoe zit het dan met pensioenopbouw?’ en ‘Wat zijn de mogelijkheden van deeltijdpensioen?’. Een ABP pensioenvoorlichter was uitgenodigd om de mogelijkheden van ABP Keuzepensioen toe te lichten.

Veertig werknemers van gemeente Best waren aanwezig bij de voorlichting op locatie. De pensioenvoorlichter van ABP vertelde over de stijging van de AOW leeftijd, pensioenopbouw, deeltijdpensioen en mogelijkheden om vanaf 60 jaar met ABP Keuzepensioen te gaan. Ook liet hij zien hoe werknemers zelf kunnen inloggen op MijnABP om meer inzicht te krijgen.

Het was een interactieve bijeenkomst, er werden namelijk veel vragen gesteld. Veel vragen gingen over deeltijdpensioen. Maar ook  het uitruilen van het Nabestaandenpensioen voor meer eigen pensioen was een onderwerp waar de werknemers graag meer over wilden weten. Mevrouw Oostendorp en een collega gaven ook nog toelichting op de CAO en andere werkgeversregelingen. Na afloop gaven de werknemers aan dat ze het een prettige bijeenkomst vonden.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht