Pop- up store Gemeente Hoorn

Pop- up store Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn vindt het als werkgever belangrijk dat medewerkers weten wat hun pensioenmogelijkheden zijn. Daarom zijn er in overleg met ABP collectieve voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

Na veel communicatie vooraf konden medewerkers van de gemeente Hoorn zich inschrijven om deel te nemen aan de collectieve voorlichtingsbijeenkomsten. In de leeftijdscategorie 55 + stroomden de aanmeldingen binnen en zaten we al snel op 90 aanmeldingen. In de leeftijdscategorie 55 – bleven de aanmelding achter waarop wij de volgende ludieke actie hebben ondernomen.

Begin september werden de medewerkers van de gemeente Hoorn door een drietal medewerkers verkleed als ouderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan de collectieve voorlichtingsbijeenkomsten. Verkleed als ouderen en bewegend door het gebouw met een rollator, scootmobiel en wandelstok werd de ‘boom eens flink geschut’. Vooral toen er zelfs een collegeoverleg en de bedrijfsvoeringstafel werden verstoord. De reden waarom we ervoor hebben gekozen om drie medewerkers binnen de 55 – categorie hiervoor in te zetten is om met name die categorie aan te spreken om deel te nemen aan de bijeenkomsten.

Deze ludieke actie heeft ervoor gezorgd dat de aanmeldingen in de 55 – categorie ook binnen stroomden en we al snel op zo’n 75 aanmeldingen zaten. Naast de collectieve voorlichtingsbijeenkomsten zijn er individuele gesprekken met medewerkers ingepland om meer persoonlijke informatie te verstrekken. Hier was erg veel belangstelling voor waardoor we op een gegeven moment de aanmeldingen hiervoor hebben moeten stopzetten.

Kortom was het een groot succes om medewerkers op deze manier wakker te schudden en deel te laten nemen aan de voorlichtingsbijeenkomsten en gesprekken.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht