Pop-up store in de Gemeente Velsen

In september stond de Pop-up store bij de gemeente Velsen in de Burgerzaal

Wij van de gemeente Velsen vinden het belangrijk dat onze medewerkers op de hoogte zijn van zaken rondom hun eigen pensioen en wilde dit op een innovatieve manier onder de aandacht brengen.

De manier waarop wij onze medewerkers hebben willen bereiken was door een app te ontwikkelen. Middels een quiz van 11 vragen over pensioen gerelateerde onderwerpen wilden wij de veranderingen rondom MijnABP onder de aandacht brengen.

Maandag de 19e van september om 11 uur in de ochtend was de opening ingepland waar alle medewerkers voor waren uitgenodigd. Zij moesten hun smartphone of tablet mee nemen. Eenmaal daar werd iedereen gevraagd de app te downloaden en deel te nemen aan de quiz. Het leuke aan de quiz was dat binnen een bepaalde tijd antwoord moest worden gegeven. Diegene die de meeste goede antwoorden had en de snelste tijd had neergezet werd eerste. De winnaar ging naar huis met een diner bon van een restaurant hier in Velsen. De nummers twee en drie werden beloond met een VVV bon en een presentje van ABP.

Leuk was om te zien dat de app zo goed uitpakte en iedereen erg enthousiast was over de manier waarop er aandacht werd gevraagd voor MijnABP. De aanvragen voor een persoonlijk gesprek met een pensioenvoorlichter kwamen massaal binnen na afloop van deze dag. We hebben zelfs vier extra dagen moeten inplannen voor deze gesprekken om alle aanvragen te kunnen verwerken. Tevens zijn beide collectieve bijeenkomsten voor de twee doelgroepen (tot 55 jaar en vanaf 55 jaar) goed bezocht. Het resultaat mag er dus zeker wezen!

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht