Wil je het echt weten????

Hoe je er werkelijk voorstaat met je pensioen? En welke keuzes jij hebt om gezond, ontwikkeld en blijvend te kunnen werken?

Wanneer kan ik met pensioen? Kan ik eerder stoppen met werken voor ik de pensioengerechtigde leeftijd bereik? En wat zijn dan de gevolgen? Kan ik een minder zware baan nemen? Kan ik minder uren gaan werken?

Er zijn zoveel vragen die je kunt stellen omtrent het pensioen en duurzame inzetbaarheid. En er zijn zoveel mogelijkheden, mede afhankelijk van je leeftijd. De komende weken informeren we je over pensioen en duurzame inzetbaarheid. Dit doen we met deze intranetberichten. Ook organiseren we diverse bijeenkomsten.

Om alvast te noteren in je agenda!

20 – 22 juni Pensioendagen i.s.m. ABP en Comminz
  ABP:  van 09.00 t/m 16.30 uur
  Comminz: van 11.00 t/m 15.00 uur
21 – 22 juni Presentaties ABP om 10.00 uur en om 13.30 uur

Pensioen
De samenleving verandert en ook de pensioenmogelijkheden. Deze veranderingen zijn van belang om de juiste keuzes te maken voor nu en de toekomst.

In de basis zijn er twee pensioenmogelijkheden, te weten:

  • je kunt vanaf 60 jaar met (deeltijd)pensioen gaan;
  • er bestaat een nabestaandenpensioen.

(Deeltijd)pensioen
Vanaf 60 jaar kun je (deeltijd)pensioen aanvragen: bijvoorbeeld 3 dagen blijven werken en 2 dagen pensioen. Vanaf 60 jaar kan je feitelijk al met pensioen: dit betekent dat je je pensioen uitspreidt over een lange periode en dus (veel) minder per maand ontvangt dan wanneer je door werkt tot aan je pensioen gerechtigde leeftijd.

Nabestaandenpensioen
Je bouwt ABP NabestaandenPensioen op als je aangesloten bent bij ABP. Maar ook als je een uitkering ontvangt waarmee je ouderdomspensioen opbouwt bij ABP. Weet jij precies of je in jouw situatie de goede dingen hebt geregeld? Laat je daarom uitgebreid informeren op de Pensioendagen op 20, 21 en 22 juni.

Duurzame inzetbaarheid
Met duurzame inzetbaarheid willen we bereiken dat medewerkers fit blijven blijven en fit gaan stoppen als ze met pensioengerechtigde leeftijd gaan. Wat is daar voor nodig? Wat heb jij daarvoor nodig? Dat is voor iedereen anders. Hou jij als medewerker rekening met de specifieke omstandigheden en wensen in de verschillende fasen van je leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Voor jongeren spelen daarin thema’s als persoonlijke ontwikkeling, kinderopvang, voorkomen van burnout. Voor oudere medewerkers zijn dit thema’s zoals verrijkt doorwerken, minder uren gaan werken, fysiek en mentaal fit blijven.

In de maand juni organiseren we bijeenkomsten om jou uitgebreider te informeren om vooral inzicht te krijgen in je pensioen. Daarover lees je meer in het volgende intranetbericht.

Deel dit initiatief via:

Log in om te reageren op dit bericht.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht