Over PensioenPluim

De PensioenPluim is een jaarlijkse prijs voor ABP-werkgevers die zich zichtbaar en aantoonbaar inzetten om het pensioenbewustzijn van hun werknemers te vergroten.

Registreer nu

Waarom de PensioenPluim?
PensioenPluim is een motivatie voor werkgevers om het pensioenbewustzijn van werknemers te vergroten. Pensioen is niet iets van later. Het is belangrijk dat werknemers zich vroeg in pensioen verdiepen, zodat ze weten waar ze later aan toe zijn en welke keuzes ze zelf hierin hebben.

Rol van werkgever?
De nieuwe wet pensioencommunicatie geeft aan dat u als werkgever een belangrijke rol speelt in communicatie over pensioen. U kunt het verschil maken om uw medewerkers daadwerkelijk te interesseren, te betrekken en het gesprek aan te gaan.

Hoe kan ik meedoen?
Registreer op deze website en plaats alle initiatieven die u tussen november 2018 en oktober 2019 neemt om het pensioenbewustzijn van uw werknemers te vergroten. Dit kunnen grote en kleine acties zijn, zoals het ophangen van posters of  het organiseren van een workshop. Maak uw acties zichtbaar en verdien punten per initiatief.

Hoe vergroot ik pensioenbewustzijn?
Organiseer activiteiten of bijeenkomsten over pensioen. U kunt bijvoorbeeld de ABP Pensioen Pop-up store boeken of gebruik maken van de producten die ABP speciaal voor PensioenPluim heeft ontwikkeld. Laat u ook inspireren door initiatieven van andere werkgevers.

Meer weten?
Neem contact op met uw relatiemanager van ABP. Wij lichten graag alles toe in een persoonlijk gesprek.

Hiervoor gaat u naar de Mijn Pensioenpluim omgeving.